Internetverbinding
Home < Internet Verbindingen < ADSL < Draadloos

Draadloos

Er is zijn mogelijkheden om ADSL draadloos aan te sluiten, dan heb je een "Access Point" nodig waarmee je computer dan draadloos verbinding mee maakt via netwerk kaarten die daar speciaal voor gemaakt zijn.

De voordelen van draadloos internet is dat het veel bekabeling scheelt. Je hoeft niet utp kabel door heel je huis te leggen. Dan kan je op 1 verdieping een access point neerzetten en dan heb je in principe op elke verdieping van het huis internet. Ook kan dat wat geld schelen, utp kabel is namelijk niet heel goedkoop. Als je meer computers wilt aansluiten is dat erg handig.

De snelheid van draadloze verbinding is altijd wat minder goed dan een kabel verbinding. Een draadloze verbinding kan ook sneller uitvallen, omdat je met bereik en signaal sterktes werkt. Een ander nadeel is dat je de verbinding goed moet beveiligen anders kan iedereen zoals bijvoorbeeld de buren ook via jouw signaal op het internet komen. Het beveiligen kan erg simpel met een paswoord of wat ingewikkelder via een encryptie. De encryptie vervormt alles dat alleen de mensen die daar recht toe hebben het kunnen lezen.

Kosten · Snelheid · Toepassingen · Voordelen nadelen

Draadloos

ADSL, Kabel en Digitale televisie vergelijken

Postcode   Huisnr.