Internetverbinding
Home < Internet Verbindingen < ADSL < Kosten

Kosten

Waar je op moet letten is dat bij de meeste ADSL verbindingen een analoge telefoon verbinding van KPN nodig is. Zonder de telefoonverbinding kan er geen internet aangesloten worden. Sommige adverteerders zeggen hun dienst een bepaald aantal euro`s kost, maar daar zitten de telefoon kosten van KPN dan meestal niet bij. Het is bij sommige aanbieders mogelijk om een internetverbinding te nemen zonder dat een abonnement bij KPN nodig is, maar dan moet de internetaanbieder de telefoonlijn huren van KPN. Als je een ADSL abonnement wilt nemen lees dan eerst alles goed door zodat je geen kleine lettertjes over het hoofd ziet.

De voordelen van breedband internet is dat je geen internet tikken betaalt, maar een vast bedrag per maand en dan mag je zovaak en zolang online zijn en doen wat je maar wilt. Sommige internetaanbieders hebben wel voorwaarden maar dat verschilt per aanbieder. Zoals een download limiet per maand, dan mag je maar een bepaald aantal Megabytes downloaden en als je het limiet overschrijd dan kan het zijn dat de snelheid voor de resterende dagen van de maand afgezwakt wordt of je moet bij betalen voor elke Megabyte die je extra hebt gedownload. Een paar aanbieders die bieden breedband aan tegen internet tikken, dat je betaalt per seconde dat je online bent. Dit geldt alleen voor een paar abonnementen die hebben tevens een hele lage internetsnelheid. In het algemeen als je het over breedband hebt dan kan je er vanuit gaan dat je niet per seconde betaalt, maar gewoon een vast bedrag per maand. Deze abonnementen zijn niet echt aan te raden tenzij je heel weinig wilt internetten.

Als je ADSL wilt laten aansluiten en je wilt het zelf gaan doen, dan kan je op veel problemen stuiten. Het is niet zo makkelijk om het zelf te doen, bij de meeste ADSL aanbieders kan je voor een klein bedrag het allemaal laten doen door een monteur. Sommige aanbieders hebben acties dan komen ze het gratis bij je installeren. Dat is aan te raden omdat het niet makkelijk is tenzij je erg technisch bent.

Draadloos · Snelheid · Toepassingen · Voordelen nadelen

Kosten

ADSL, Kabel en Digitale televisie vergelijken

Postcode   Huisnr.