Internetverbinding
Home < Internet Verbindingen < Inbellen

Inbellen

Internetten via de analoge telefoonlijn, ook wel inbellen genoemd. Je kan via een modem inbellen door de analoge telefoonlijn naar de internetaanbieder. Deze manier van internetten is niet de meest sneller manier en ook niet de meest betrouwbare. Het kost ook veel geld als je veel gebruik maakt van het internet, omdat je een vast bedrag moet betalen per maand, ook moet je betalen als je inbelt (start tarief) en ook voor elke seconde dat je online bent. Bij sommige aanbieders is er geen maandelijks bedrag dat je moet betalen, dan hebben ze alleen te telefoontikken die je moet betalen.

Op deze manier internetten is niet de meest efficiënte manier, maar het was een van de eerste manieren om überhaupt te internetten. Deze manier van internetten zal over de jaren heen steeds minder gebruikt worden en uiteindelijk zal inbellen  verdwijnen.

Inbellen kan wel een geschikt zijn voor sommige dingen, als je bijvoorbeeld een paar keer per week je mail bekijkt of gewoon heel weinig gebruik er van maakt. Daardoor bespaar je veel geld ten opzichte van andere vormen zoals kabel en ADSL.

Meer over:

Kosten
Snelheid
Toepassingen
Voordelen en nadelen
Inbel aanbieders

ADSL · Kabel · Mobiel Internet

Inbellen

ADSL, Kabel en Digitale televisie vergelijken

Postcode   Huisnr.